Det är sällan man ser gamla Fender från 60-talet i originalskick – jag har fått för mig att många idag har uppfattningen att en stor del av gamla klassiker är i bra eller hyfsat skick men det beror på att nätet flödar av de i fint skick men man vet inte vad som har hänt med dem under tiden och får man studera dem på nära håll kan man hitta skador och fel som man inte ser på några bilder.
Denna 63:a ser bra ut vid första anblick, en kännare ser kanske att plektrumskyddet är bytt (redan där kan man börja ana oråd) men i övrigt ser den ut att vara i hyfsat originalskick även om den är sliten.
Jag gjorde en del jobb på denna 1998, jag minns inte riktigt vad men det bör varit en justering och genomgång och därtill bytte jag tydligen potentiometrarna. Kunden har spelat på den i perioder och nu var det dags för en ny genomgång och det största problemet var att mittmicken inte fungerade.







Här ser vi för övrigt en väldigt unik sak: det lilla spåret i botten på kaviteten kallas ”worm routing” och är till för att ge kablaget mer plats. Den gjordes quick and dirty för hand och varierar alltid i form, ibland slingrar den sig som en mask – därav namnet. Ibland går den upp en bit i kanalen upp mot mittmicken. Det som är unikt är att spåret är gjort med en flat fräs – normalt är den rundad. Men som i sann Fenderanda: man hade inte och tog istället…












